Prajitura simpla cu bezea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura simpla cu bezea

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 g faina,
  • 100 ml ulei,
  • 50 ml apa,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 kg visine,
  • sare,
  • 1 plic praf de copt stins in otet.
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 250g zahar

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina.

Se toarna compozitia in tava.

Pregatim bezeaua: se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul,apoi deasupra unui vas cu apa clocotita se pune vasul cu bezeaua si se bate pana devine bezeaua tare si matasoasa.

Dupa ce blatul e gata, punem bezeaua peste blat si bagam la cuptor pentru 5 minute, lasam prajitura in cuptor cu usile deschise pana se raceste prajitura.

Fiind sezonul visinelor am pus cateva visine in blat.

*am facut prajitura de doua ori si tin sa va spun ca a iesit mult mai pufoasa si a crescut mai mult fara praf de copt,decat atunci cand am adaugat praful de copt,nu stiu daca e de preferat sa punem sau nu,cert e ca prajitura are un gust atat de fin si bun!!

SECRETUL UNEI BEZELE REUSITE

•Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari.

•Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.

•Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.

•Folositi numai oua proaspete si de buna calitate - albusurile de la ouale vechi sunt apoase si nu fac prea multa spuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise