Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina.
Se toarna compozitia in tava.
Pregatim bezeaua: se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul,apoi deasupra unui vas cu apa clocotita se pune vasul cu bezeaua si se bate pana devine bezeaua tare si matasoasa.
Dupa ce blatul e gata, punem bezeaua peste blat si bagam la cuptor pentru 5 minute, lasam prajitura in cuptor cu usile deschise pana se raceste prajitura.
Fiind sezonul visinelor am pus cateva visine in blat.
*am facut prajitura de doua ori si tin sa va spun ca a iesit mult mai pufoasa si a crescut mai mult fara praf de copt,decat atunci cand am adaugat praful de copt,nu stiu daca e de preferat sa punem sau nu,cert e ca prajitura are un gust atat de fin si bun!!
SECRETUL UNEI BEZELE REUSITE
•Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari.
•Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.
•Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.
•Folositi numai oua proaspete si de buna calitate - albusurile de la ouale vechi sunt apoase si nu fac prea multa spuma.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii