Făina cu cuburi mici de unt, cu ouale se pune intr-un castron ,se amesteca adaugand praful de copt,sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Adaugam putin cate putin laptele caldut si amestecam pina obtinem un aluat care nu se mai leaga de degete.Dam aluatul la rece 30 de minute, apoi il impartim in doua.
Intindem prima foaie pe care o acoperim cu jumatati de prune in care am pus zahar si scortisoara dupa gust.
Intindem apoi cealaltă jumătate a aluatului.
Cuptorul incalzit dinainte, timp de 5 minute la 160 de grade și se coace prajitura timp de 1 oră.
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca in tava, apoi se presara cu scortisoara si zahar pudra inainte de a o portiona.
Pofta mare sa aveti !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii