Prajitura sara-bezea si gem

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura sara-bezea si gem

Ingrediente

  • 120g unt
  • 3oua
  • 250g zahar farin
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • -coaja rasa de la o lamiie
  • 200ml lapte
  • gem de visine
  • -zahar vanilat,100g nuci macinate

Mod de preparare

Untul moale temperatura "camerei'' se bate cu 200g zahar, se adauga galbenusurile unul cite unul,amestecand incontinuu,si laptele alternand cu faina, in care a fost adaugat praful de copt, coaja de lamaie,si cacaua;

Se omogenizeaza,se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pergament;

Se coace in cuptorul incins 180°C timp de 20 min;

Trecute cele 20'se scoate tava din cuptor,se unge cu o jumatate borcan gem(eu am folosit de visine pt ca este putin acrisor si-i da un gust deosebit),am presarat nuca macinata,iar deasupra o bezea (albusurile batute spuma cu un varf cutit sare,50g zahar farin si un strop de lamaie),am presarat restul de nuci macinate;

Am introdus tava in cuptor(cu usa intredeschisa),pana s-a colorat bezeaua-cam 5 minute

Se serveste rece,iar cand se taie cutitul se umezeste cu apa;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise