Prajitura Rudy

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Rudy

Ingrediente

  • Aluat:250 unt ,la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacaua
  • 400 gr faina
  • Crema :500 gr brinza dulce
  • O cana de gris
  • 3 oua
  • 250 gr de zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja de la o lamie

Mod de preparare

Aluat: Intr-un bol am pus untul,galbenusul si zaharul le-am amestecat putin ,faina se amesteca separat cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt.

Dupa aceea turnam acest amestec in bolul cu unt, adaugam si esenta ,dupa care amestecam cu mina pina obtinem un amestec omogen.

Se imparte in doua bucati le punem in folie alimentara si le punem la congelator 10 minute cit preparam crema.

Crema : separam ouale ,albusurile le batem spuma adaugam si galbenusurile apoi zaharul treptat ,punem si zaharul vanilat coaja de lamie ,esenta, iar la urma brinza si grisul.

Mixam la viteza mica pina obtinem o crema de brinza

Scoatem aluatul din congelator ,ungem o tava cu margarina sau ulei si punem hirtie de copt ,una din bilele de ,,aluat,, o razalim in tava. Deasupra se pune crema de brinza dupa care radem si a doua bila ,,aluat,, si acoperim bine bine sa nu se vada brinza.

Dam tava in cuptor incins circa 40/45 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise