Paharul meu este de 300 ml.
Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul.
Adaugam uleiul si mixam in continuare, apoi adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt si incepem sa punem treptat faina si grisul.
Omogenizam bine, apoi amestecam usor in blat, mure din dulceata.
Ungem o tava de 26/36 cm cu ulei si rasturnam blatul.
Mai presaram deasupra cateva mure, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, dar facem si testul cu scobitoarea sa fim siguri, avand in vedere ca e un blat cu gris.
Cat coacem prajitura facem siropul, adica fierbem toate ingredientele pana se topeste zaharul, apoi il lasam la racit.
Dupa ce se coace prajitura o lasam sa se raceasca definitiv(norocul meu ca am fost singura acasa si nu a fost nevoie sa o tai calda pentru pofticiosi), apoi o portionam. Eu am preferat formatul de romb si mai mare.
Deasupra turnam siropul racit, lasam sa se inmoaie bine si scoatem bucatile de prajitura pe platou.
Devine foarte pufoasa dupa ce absoarbe siropul.
Este foarte buna si o voi reface cat de curand si simpla fara fructe asa cum este de fapt reteta originala.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii