Prajitura Regina Maria

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura Regina Maria

Ingrediente

  • - pentru blat :
  • 8 albusuri
  • 350 g zahar
  • 350 g nuca macinata
  • 3 linguri amidon
  • 1 praf de copt
  • - pentru crema :
  • 8 galbenusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • - pentru caramel :
  • 8 linguri zahar
  • 50 g unt
  • - pentru krantz :
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si taiata

Mod de preparare

tava de 25 X 35 cm

Pregatim blatul pentru care batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam din nou pina se intareste spuma( bezeaua).

Amestecam amidonul cu praful de copt si il adaugam putin cate putin la bezea, impreuna cu nuca macinata.

Avem grija sa amestecam usor pina se incorporeaza si omogenizeaza toate ingredientele.

Tapetam o tava cu hartie de copt unsa cu putin unt si rasturnam in ea blatul. Il nivelam cu ajutorul spatulei si il dam la copt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.

Coacem blatul pina trece proba scobitorii si este usor rumenit deasupra.

Dupa ce blatul este copt, il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp preparam crema amestecamd bine galbenusurile cu zaharul praf pina se albesc.Punem apoi vasul pe bain-marie , la foc mic si amestecam pina se ingroasa. Lasam apoi crema sa se raceasca.

Mixam bine untul si dupa ce crema este rece o incorparam in unt sa iasa o crema spumoasa dar moale, care se va intari dupa ce dam prajitura la rece.

Pregatim caramelul intr-un vas de tuci punem zaharul la caramelizat la foc mic sa nu se arda , apoi adaugam untul.

Blatul racit il taiem in doua si il lasam cu partea taiata in sus.

Caramelul cald il intindem peste cele doua foi taiate de blat.

Pregatim krantzul topind zaharul cu grija, tot in vasul de tuci si apoi adaugam nuca prajita si maruntita in mana sau taiata.Amesteca, apoi punem krantzul pe o foaie de copt sau pe o farfurie( tava inox) unsa cu unt sau ulei si il lasam sa se raceasca apoi il sfarmam cu ajutorul unei sticle de bere.

Trecem la asamblarea prajiturii .Punem primul blat cu zaharul caramel in sus,peste el intindem jumatate din crema, apoi celalalt blat cu zaharul caramel in jos si deasupra restul de crema, peste care preasaram krantzul.

Dam prajitura la rece cateva ore, preferabil ar fi de seara pina dimineata apoi o putem portiona.

Este o prajitura aspectuoasa dar satioasa, asa ca va doresc spor la preparat si pofta mare !

Stiu ca sunt mai multe variante, dar aceasta este varianta mamei mele.

Daca doriti puteti taia blatul in doua ( 17,5 X 25 cm ) si va iesi o prajitura mai mica dat cu 4 foi si mai inalta.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/06/prajitura-regina-maria.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise