O prajitura regala in adevaratul sens al cuvantului. Este o reteta delicioasa, aromata si se prepara foarte simplu.
Pentru inceput se separa ouale (galbenusurile se pun deoparte intr-un bol), se bat albusurile de la 3 oua cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar, 1 lingurita de bicarbonat stins cu lapte fierbinte, se adauga cele 2 linguri de faina si la urma cele 5 linguri de nuca macinata. Atentie: cand se pune nuca se roteste incet cu lingura de lemn ca sa nu scada compozitia de albus. Se fac 3 foi. Fiecare foaie se face pe rand (1 foaie din 3 oua). Se intinde compozitia unei foi cu lingura pe dosul tavii si se dau la copt la foc potrivit. Se are grija sa nu se arda.
Crema se prepara foarte simplu. Galbenusurile ramase de la foi ( 9 la numar) se pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii. Se amesteca bine bine si se lasa pe abur pana se ingroasa, amestecandu-se continuu. Separat un pachet de unt de 250 gr. se bate spuma si se amesteca cu crema de galbenusuri dupa ce aceasta s-a racit. Se ung foile cu crema obtinuta iar deasupra se unge mai putin. Se orneaza dupa preferinta, cu nuca macinata sau cu ciocolata rasa. Eu am ornat-o cu ciocolata rasa.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii