Prajitura rasturnata cu prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu prune

Ingrediente

  • -175 g unt la temperatura camerei
  • -70 g zahar brun
  • -600 g prune rotunde
  • -200 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat de Bourbon
  • -3 oua
  • -50 g migdale macinate
  • -200 g faina
  • -1 1/2 lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1 praf sare

Mod de preparare

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare de retete scoase la imprimanta. In mintea mea se dadea o batalie grozava intre a le arunca la gunoi (ca doar faceam curatenie) si a incepe sa le gatesc pe fiecare, ca apoi sa le pot arunca, cu constiinta impaca, la gunoi. Evident a iesit castigatoare a doua varianta. Aceasta minunata prajitura va da startul "curateniei".

Mod de preparare

1. Spalati si taiati prunele jumatati, indepartandu-le samburii. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu hartie de copt (doar baza) o forma rotunda cu marginile inalte. Topiti 50 g unt si varsati-l in tava de tort. Presarati zaharul brun si asezati jumatatile de prune cu miezul in sus.

2. Folosind un mixer bateti untul ramas cu zahar si zahar vanilat de Bourbon. Adaugati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Cerneti faina si amestecati-o cu migdalele macinate, praf de copt, bicarbonat si un praf de sare. Incorporati-o in compozitia de unt si oua usor, cu ajutorul unei palete.

3. Rasturnati compozitia obtinuta peste prune si dati la cuptor pentru 50 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca pentru 10 minute, inainte de a o rasturna pe un platou. Indepartati hartia de copr si serviti complet racita, cu frisca sau inghetata de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise