Prajitura rasturnata cu prune si afine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu prune si afine

Ingrediente

  • - 150 g faina
  • - 1 1/2 lingurita praf de copt
  • - un varf lingurita sare
  • - 50 g unt pentru caramelizat
  • - 50 g zahar brun
  • - 75 g unt
  • - 200 g zahar
  • - 1 ou
  • - 1 lingurita esenta de vanilie
  • - 175 ml lapte dulce
  • - 4-6 prune
  • - 125 g afine

Mod de preparare

Pentru inceput amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti deoparte.

Intr-o forma rotunda de prajitura (diametrul 23cm) puneti 50g unt cu 50 g zahar brun. Dati la cuptor (180 C / Gaz 4) pana ce zaharul si untul s-au topit.

Intre timp mixati 75 g unt cu restul de zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa

Adaugati oul si esenta de vanilie si mixati in continuare.

Incorporati alternativ laptele si faina pana ce obtineti o compozitie omogena.

Spalati prunele, scoateti-le samburii si taiati-le in felii subtiri. Asezati feliile de jur imprejurul formei de prajitura scufundandu-le usor in caramel, avand grija sa nu va ardeti. Presarati afinele deasupra prunelor.

Turnati compozitia de prajitura in forma peste fructe acoperindu-le complet.

Puneti la cuptor (180 C / Gaz 4) si coaceti pentru 40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca cam 15 minute.

Puneti o farfurie peste prajitura si rasturnati-o cu grija, indepartati forma si taiati in felii de marimea dorita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise