Prajitura rasturnata cu prune

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu prune

Ingrediente

  • 3oua
  • 1pachet unt moale
  • 300g faina
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • arome preferate
  • sare
  • 500g prune
  • 2linguri zahar brun
  • 1lingurita scortisoara

Mod de preparare

In tava unsa cu unt si presarata cu faina,se adauga amestecul de zahar brun si scortisoara,se aseaza prunele taiate jumatati apoi se lasa deoparte.

Se pregateste o crema spumoasa din unt,un praf de sare,zahar si zahar vanilat,se adauga cate un ou mixand energic dupa fiecare,aromele,faina cu praful de copt,se amesteca usor cu o spatula apoi se rastoarna aluatul peste prune;se niveleaza suprafata si la cuptor 30-40min.

Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar si se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise