Prajitura rasturnata cu mere si budinca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu mere si budinca

Ingrediente

  • 1 1/2 kg de mere
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara (dupa gust)
  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g faina
  • 150 g zahar praf
  • 4 linguri lapte
  • coaja de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Budinca :
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca vanilie
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca batuta
  • o lingurita gelatina
  • 3 linguri cu apa
  • Decor:
  • 4-5 linguri budinca de ciocolata( preparata)
  • scortisoara

Mod de preparare

Mod de preparare:

Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare.Le amestecam cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 )tapetata cu hartie de copt.Le intindem si le tasam bine cu lingura.

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile adaugand treptat zaharul ,pana devin ca o smanana,apoi adaugam cate o lingura de lapte rece.Lasam mixerul la o parte, luam un tel si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Adaugam si coaja de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.Aluatul astfel obtinut il rasturnam peste compozitia de mere si nivelam bine.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu , pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor.Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata , scoatem tava din cuptor , il lasam 15-20 de minute la racit dupa care il rasturnam pe un platou. Scoatem usor hartia de copt.

Budinca : amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece.Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic . Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de budinca.Punem din nou la fiert,la foc mic 1-2 minute, ametecand usor cu un tel, pana la legarea compozitiei.Dam deoparte si lasam sa se raceasca cu o folie deasupra . Cand s-a racit,cu ajutorul mixerului, incorporam frisca batuta.Incalzim gelatina (atentie sa nu fiarba!) pe care am hidratat-o in 3 linguri de apa rece. Luam 2-3 linguri din crema si amestecam cu gelatina sa se omogenizeze,dupa care o adaugam in toata crema .

Lasam crema putin la frigider pana incepe sa aiba consistenta,apoi o rasturnam peste mere si nivelam usor. Dam prajitura 2-3 ore la frigider dupa care o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si scortisoara. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise