Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura medie,amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba,adaugam zeama de lamaie si mai amestecam circa 2 minute pana se formeaza caramelul. Apoi punem caramelul intr-o tava tapetata cu unt (orice tava:de tort,tarta) si deasupra punem merele taiate felii.
Prepararea blatului:separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, dupa ce s-a format o spuma adaugam zaharul si mai batem pana obtinem o consistenta tare si lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri amestecand usor pentru a nu iesi aerul, adaugam faina,praful de copt,esenta si amestecam usor cu miscari ferme pana la omogenizare. Punem aluatul peste caramel si adaugam tava la cuptor pentru 40-50 minute. Dupa ce sa copt prajitura, o rasturnam peste o farfurie. Pofta buna!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii