Se unge cu 25 gm de unt o tava rotunda de cuptor cu diametrul de 26 cm si se presara cu zaharul brun.
Se scot samburii de la cirese si se taie in jumatati; se aseaza un strat de cirese in tava presararta cu zaharul brun.
Piersicile se taie in jumatati , se scot samburii si se aseaza peste cirese.
Blatul
Se bate restu de unt spuma cu zaharul, apoi se adauga oul intreg si se amesteca bine in continuare.
Se adauga faina cernuta, praful de copt,sarea, vanilia si coaja de portocala .
Treptat se adauga sucul de portocale si se mixeaza bine.
Se toarna in tava peste piersici.
Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade 50 de minute sau pana o scobitoare inserata in prajitura iese curata.
Se lasa sa se raceasca 10 minute , apoi se rastoarna pe un platou.
Pofta buna!
PS. Cojile de portocala sunt facute de Camelia( ID Husni).Mi-a dat un borcan cand am fost la ea in vizita si sunt extraordinar de bune si dau o aroma foarte fina blaturilor de tort sau checurilor.
Puteti gasi reteta pe urmatorul link:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/coji-de-portocale-gem-pentru-prajituri-budinci.html
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii