Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de mascarpone si capsuni proaspete. Perfect pentru orice moment de rasfat!
Pregateste crema:
Intr-un bol mare, mixeaza mascarponele impreuna cu frisca lichida, zaharul pudra si esenta de vanilie pana se omogenizeaza si devine o crema fina.
Pregateste capsunile:
Spala si taie capsunile felii subtiri pentru stratul dintre piscoturi.
Lasa cateva capsuni intregi pentru decor.
Asambleaza prajitura:
Inmoaie piscoturile pe rand in laptele simplu sau aromatizat (nu le lasa prea mult, ca sa nu se inmoaie excesiv). Poti folosi pentru insiropat si sirop de capsuni, de vanilie sau orice alt sirop preferi.
Asaza un strat de 7 piscoturi intr-o tava sau pe un platou dreptunghiular.
Adauga crema si capsunile:
Intinde un strat uniform de crema peste piscoturi, apoi asaza un strat de felii de capsuni.
Repeta procesul pentru celelalte doua randuri de piscoturi, alternand crema si capsunile.
Finalizarea si decorul:
Termina prajitura cu un strat de crema.
Decoreaza suprafata cu capsuni intregi si felii de capsuni. Poti folosi si un pos pentru a crea modele din crema.
Racire:
Acopera prajitura si las-o la frigider pentru cel putin 4 ore (ideal peste noapte) pentru ca aromele sa se intrepatrunda si piscoturile sa se inmoaie perfect.
Incearca si reteta de cheesecake fara coacere cu afine, prajitura cu iaurt si piersici sau prajitura fara coacere, Duo zmeura. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii