Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in ploaie peste amestecul de albusuri batute+ galbenusurile frecate cu zahar. Se toarna amestecul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace pana trece testul scobitorii.
Se lasa blatul sa se raceasca, dupa care se taie din el o felie (pe latime)subtire care se faramiteaza. Ciocolata se topeste cu laptele, se adauga 150g fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca. Se bate frisca. 1/2 din cantitatea de frisca se amesteca cu crema de cocos racita si cu foaia sfaramitata. Blatul se insiropeaza foarte putin cu sirop de apa cu zahar si zahar vanilat, se intinde crema de cocos, se pune frisca ramasa deasupra si se mai presara 50 g fulgi de cocos. Se da la rece 4-5 ore inainte de-a se taia. Daca doriti un blat mai inalt il coaceti intr-o forma mai mica.
Reteta o am de pe blogul lui Niko cu multumiri!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii