Prajitura racoroasa cu kaki si kiwi

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura racoroasa cu kaki si kiwi

Ingrediente

  • blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • 30 m ulei
  • un praf de sare
  • vanilie
  • crema 1
  • 5-6 fructe coapte de kiwi
  • 200 ml frisca lichida
  • o lingura de zahar pudra
  • o lingura de smantana
  • un plic de gelatina
  • crema 2
  • 3 fructe coapte de kaki
  • 200 ml frisca
  • o lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie
  • o lingura cu smantana
  • un plic de gelatina
  • decor
  • fructe proaspete de kaki si kiwi maruntite

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea consistenta. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga vanilia si faina turnata in ploaie.

Se toarna aluatul in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor 15 minute, la foc potrivit.

Se desprinde blatul de hartie cu lama unui cutit (cat este blatul cald), apoi se taie in doua jumatati egale.

Intr-o tava se fixeaza o forma patrata reglabila de care ne ajutam la montarea prajiturii.

Se asaza in forma prima jumatate de blat peste care turnam prima crema mixand frisca cu lingura de zahar pudra pana se intareste se mixeaza si cu lingura de smantana, apoi incorporam in ea piureul de kiwi obtinul la blender si gelatina hidratata in 75 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Deasupra cremei se presara bucatele mici de fructe de kaki. Se vine cu a 2 a parte de blat deasupra, se preseaza usor cu mana.

Se prepara a 2 a crema la fel ca prima, doar ca adaugam in frisca batuta piureul din fructele de kaki obtinut la blender. Deasupra se presara bucati mici de kiwi. Se da la rece cel putin 2-3 ore inante de a taia prajitura. Ideal ar fi de seara pana dimineata sa fie lasata la frigider.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise