Prajitura pufoasa si usor de preparat cu capsuni

Reteta de prajitura pufoasa cu capsuni este una dintre cele mai simple, usor de preparat si gustoase din cate am incercat. Este un pandispan pufos si vanilat, presarat cu bucati de capsuni proaspete si aromate. 

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pufoasa si usor de preparat cu capsuni

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 400-500 g capsuni proaspete
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand prind consistenta. Adaugam treptat zaharul, cel vanilat si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare care nu curge din vas. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam la albusuri cu miscari delicate, de sus in jos.

Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, tot cu miscari de de sus in jos.

Aluatul obtinut il transferam intr-o tava cu dimensiunile de 25x35 cm, acoperita cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra distribuim uniform capsunile taiate bucati.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem prajitura 25-30 de minute.

Dupa ce s-a racit, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra vanilat.

Este un pandispan extrem de pufos iar in combinatie cu capsunile aromate si zaharul pudra vanilat este un deliciu. Nu pot sa va spun sa incercati si voi reteta de prajitura pufoasa cu capsuni.

Daca va plac prajiturile cu capsuni, mai puteti incerca si reteta de cheesecake fara coacere cu capsuni, spuma de capsuni sau prajitura cu capsuni si iaurt. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise