Prajitura pufoasa cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pufoasa cu mere

Ingrediente

  • -9 oua
  • -9 linguri de faina
  • -9 linguri de zahar
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 lingura zeama de lamaie
  • - coaja de lamaie
  • -4 plicuri zahar vanilat
  • - o farfurie cu varf de mere rase
  • - 7-8 biscuiti populari

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul vanilat si 5 linguri de zahar in ploaie, continuandu-se mixarea pana cand se intaresc.

Se adauga galbenusurile, praful de copt stins in zeama de lamaie si dupa inglobarea acestora se adauga faina in ploaie, putin cate putin, mestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor, astfel incat sa nu distrugem bulele de aer formate prin mixare.

Intr-o tava inalta se aseaza hartia de copt si pe pereti, apoi se toarna compozitia si se niveleaza usor.

Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu restul de 4 linguri de zahar. Se pun intr-o cratita la calit. Se calesc foarte bine, pana cand zeama se diminueaza considerabil, pentru ca nu vor mai fi date la cuptor.

Biscuitii se piseaza, de preferat praf. Cu blenderul se obtine rezultatul dorit, dar se poate folosi si o rasnita.

Pandispanul se scoate din tava astfel incat sa nu se strice forma. Se aseaza pe un blat. In tava, peste hartie, se presara praful de biscuit, apoi merele calite si se aseaza pandispanul peste. Se intoarce apoi tava, astfel incat pandispanul sa cada pe blat, avand merele si biscuitul deasupra.

Se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise