Galbenusurile le mixam cu zaharul.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin crema. Se adauga apa si praful de copt stins cu otet. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile.
La urma, se adauga usor faina amestecata cu cacaua. Se amesteca bine, iar compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 mm) si se da la cuptor, la foc mediu circa 35-40 minute.
Crema de vanilie:
Ouale se amesteca cu zaharul si laptele si se pune la fiert la baine-marie. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Untul se mixeaza spuma si se amesteca cu acesta budinca, adaugand esenta de vanilie.
Cand s-a racit blatul, se insiropeaza putin cu apa amestecata cu zahar si esenta de vanilie. Apoi adaugam crema, iar deasupra radem ciocolata, prin razatoarea mica.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii