(reteta o am de la Lili L. )
Foile:
9 albusuri se bat bine cu 18 linguri zahar puse pe rind, 9 linguri apa fierbinte puse pe rind, se adauga 9 linguri nuca macinata amestecata cu 9 linguri faina. Se amesteca toate usor si se coc 3 foi.
Pe fiecare foaie se toarna un strat de zahar caramelizat (cam 300gr de zahar)
Crema:
5 galbenusuri se amesteca cu 500ml lapte (jumatate de litru), 6-8 linguri de zahar, 4 linguri de faina si vanilie dupa gust. Se fierb la foc mic pina se ingroasa si se lasa sa se raceasca complet. cind e rece se adauga 200 gr unt.
Glazura:
4 linguri de zahar , 3 linguri de apa , 2 linguri de cacao se amesteca si se fierb pe foc. Cind se ia de pe foc se adauga 4 galbenusuri , se amesteca rapid si bine, si se mai adauga unt cit o nuca (vreo 2 linguri).
Crema se pune intre foi si deasupra la prajitura se pune glazura.
Pofta buna!!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii