(reteta de la Monica M.
Foile:
9 albusuri se bat spuma tare cu 18 linguri Zahar tos, puse pe rind, 9 linguri apa fierbinte, pusa pe rind. Se adauga unul cite unul 9 galbenusuri, 9 linguri faina amestecata cu 9 linguri nuca macinata si un virf de cutit (asa zice reteta … eu pun o lingurita) de praf de copt.
Se amesteca totul usor cu o spatula. Se coc 3 foi pe dos la tava unsa si infainata la foc mediu. (eu le coc in tavi , am tavi mari , si cind sint scoate le scot cu o spatula de metal flexibila.)
Crema:
Se fierbe o budinca de vanilie mare (8 portii) -Cook and serve- in 1 litru de lapte(sau 2 budinci Dr, Oetker) de 43 gr fiecare in 1 litru de lapte. Se lasa la racit pina e rece complet. Se freaca 400 gr unt cu 200 gr Zahar. Se adauga cite o lingura de budinca rece in amestecul de unt pina se termina budinca. Se amesteca totul bine de tot cu mixerul.
Separat se caramelize 400gr Zahar, si se intind rapid pe fiecare foaie (cala glazura pentru dobos).
Crema se intinde intre foi, iar foaia de deasupra se pune cu zaharul in jos inspre crema, (cu partea de jos in sus) . Se orneaza din belsug cu frisca batuta si indulcita. Eu folosesc frisca din cutie, batuta gata (Extra rich Whipped Cream -sau non dairy whipped cream ) o cutie de 16 oz (500gr).
Se da la rece si se taie a doua zi !
Pofta buna !!!o prietena de-a mea)
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii