Prajitura Panda

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura Panda

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 lingura faina
  • 10-12 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta rom
  • 1 plic glazura ciocolata
  • diferite ornamente

Mod de preparare

Se bat spuma albusurile de la oua, impreuna cu sarea pana se intaresc putin, treptat se adauga zaharul pana cand spuma devine tare. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se adauga peste spuma de albus, se amesteca incet.

Se adauga faina si se amesteca cu praful de copt adaugat in ploaie. Compozitia se imparte in 2 cantitati egale. Intr-o parte adaugam cacaua si amestecam sa capete culoare uniforma.

In partea alba adaugam esenta de vanilie, in partea negra esenta de rom. "Imbracam" o tava cu foaie de copt.Turnam compozitia alba , apoi cea neagra cu lingura din loc in loc.

Incalzim cuptorul la 180 grade. Dam la cuptor 35-40 minute la foc mic. Dupa ce s-a racit turnam glazura si o nivelam. Punem diferite ornamente ( optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise