Se bat spuma albusurile de la oua, impreuna cu sarea pana se intaresc putin, treptat se adauga zaharul pana cand spuma devine tare. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se adauga peste spuma de albus, se amesteca incet.
Se adauga faina si se amesteca cu praful de copt adaugat in ploaie. Compozitia se imparte in 2 cantitati egale. Intr-o parte adaugam cacaua si amestecam sa capete culoare uniforma.
In partea alba adaugam esenta de vanilie, in partea negra esenta de rom. "Imbracam" o tava cu foaie de copt.Turnam compozitia alba , apoi cea neagra cu lingura din loc in loc.
Incalzim cuptorul la 180 grade. Dam la cuptor 35-40 minute la foc mic. Dupa ce s-a racit turnam glazura si o nivelam. Punem diferite ornamente ( optional).
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii