autor:

madi marin

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Opera

Autor: madi marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: madi marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2021

Ingrediente
Foi :, , 6 ouă, 6 albuşuri, 250 g migdale, 20 g cacao neagră, 200 g zahăr pudră vanilat, 50 g făină, 20g zahăr zos, 1 fiolă esenţă de vanilie, 50 g unt gras 80%, , Ganache de ciocolată :, , 300 g ciocolată amăruie, 300 ml frişcă lichidă, 50 g unt gras 80%, , Crema de cafea :, , 6 gălbenuşuri, 150 g zahăr tos, 3 linguri de apă, 300 g unt gras 80%, 2 pliculeţe de cafea solubilă, 1 fiolă esenţă de vanilie, , Sirop de cafea :, , 200 ml apă, 100 g zahăr, 2 pliculeţe cafea solubilă, 1 fiolă esenţă de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se amestecă cu telul .



Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi cu zahărul.



Spuma de albuşuri se pune treptat în crema de ouă şi se amestecă cu telul de jos în sus după fiecare tranşă . Tot acum se adaugă şi untul topit lichid şi răcorit.



Compoziţia obţinută se împarte în 3 din care se coc 3 foi în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt , la 180 grade pentru cca . 13 minute. Se dau la răcit. Se taie fiecare în jumătate pe lungime şi astfel obţinem 6 dreptunghiuri.



Ganache : se pun la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul . Se lasă la topit şi omogenizat bine totul amestecând continuu. Se dă la rece, apoi se spumează uşor cu mixerul şi se pun deoparte 2 linguri pline .



Crema de cafea : se face un sirop din apă şi zahăr care se toarnă fierbinte şi în fir foarte subţire peste gălbenuşuri amestecând la viteză mare cu mixerul . Mie mi s-a întâmplat să să mi se formeze nişte bulgăraşi tari de zahăr pe care i-am îndepărtat la sfârşit din cremă. Se mixează 5 minute, timp în care crema se mai răceşte, apoi micşorăm viteza şi adăugăm untul foarte moale ( atenţie! nu topit!) treptat, esenţa de vanilie si praful de cafea solubilă . Se omogenizează bine totul şi se dă la rece.



Sirop de cafea : se pun toate ingredientele la foc mic până se dizolvă zahărul . Se dă la răcit.



Asamblare : foaie pe care cu ajutorul unei pensule o însiropăm, jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cele 2 linguri de ganache păstrate şi pudră de cacao .



Se dă la rece până a doua zi.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Opera" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Foi :
  • 6 ouă
  • 6 albuşuri
  • 250 g migdale
  • 20 g cacao neagră
  • 200 g zahăr pudră vanilat
  • 50 g făină
  • 20g zahăr zos
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 50 g unt gras 80%
  • Ganache de ciocolată :
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt gras 80%
  • Crema de cafea :
  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr tos
  • 3 linguri de apă
  • 300 g unt gras 80%
  • 2 pliculeţe de cafea solubilă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Sirop de cafea :
  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 2 pliculeţe cafea solubilă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de madi marin
clatite umplute cu omleta cu creier si ciuperci

clatite umplute cu omleta cu creier si ciuperci

Se face o compozitie din ingredientele de mai sus si se prepara clatite subtiri. Se pune creierul

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu oua
tarta foarte simpla cu mascarpone,capsuni si frisca

tarta foarte simpla cu mascarpone,capsuni si frisca

Intr-un castron se bate bine frisca.Se adauga crema mascarpone si zaharul pudra cu aroma de vanilie.Compozitia

9 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata si cafea

Tort de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cafea Prajitura cu cafea

Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela

Ultima modă când vorbim despre ecleruri vine cu accentul pe decor și detaliu, dar și la forma subțire, mai micuță și cu

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuca