Este prajitura negresa, o altfel de negresa, delicoasa si ciocolatoasa. Cred ca este cea mai buna reteta de negresa care am incercat-o pana acum... e bestiala prajitura. Merita sa o puneti in practica. In plus, e simplu de realizat.
Ingrediente
100 g unt
200 g zahar
150 g ciocolata amaruie
2 oua
250 ml frisca lichida
250 ml lapte
280 g faina
1 praf de copt
(este important sa respectati cantitatile)
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida
Mod de preparare
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu zaharul pana cand devine o crema, se adauga peste el ciocolata, care a fost topita la microunde(atentie aici sa nu se imbranzeasca, cateva secunde sunt suficiente). Apoi se adauga ouale cate unul, frisca lichida si laptele. La final se pune faina amestecata cu praf de copt, se amesteca bine.
Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi sa se raceasca.
Glazura: Se topeste ciocoalata cu untul si frisca la microunde se omogenizeaza, apoi se toarna peste prajitura racita.
Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii