Prajitura negresa

Este prajitura negresa, o altfel de negresa, delicoasa si ciocolatoasa. Cred ca este cea mai buna reteta de negresa care am incercat-o pana acum... e bestiala prajitura. Merita sa o puneti in practica. In plus, e simplu de realizat.

Prajitura negresa

Ingrediente

100 g unt

200 g zahar

150 g ciocolata amaruie

2 oua

250 ml frisca lichida

250 ml lapte

280 g faina

1 praf de copt

(este important sa respectati cantitatile)

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie

50 g unt

50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu zaharul pana cand devine o crema, se adauga peste el ciocolata, care a fost topita la microunde(atentie aici sa nu se imbranzeasca, cateva secunde sunt suficiente). Apoi se adauga ouale cate unul, frisca lichida si laptele. La final se pune faina amestecata cu praf de copt, se amesteca bine.

Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi sa se raceasca.

Glazura: Se topeste ciocoalata cu untul si frisca la microunde se omogenizeaza, apoi se toarna peste prajitura racita.

Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise