Prajitura Negresa a la Ramona

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Negresa a la Ramona

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cana si jumatate de faina
  • o cana de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • o canita cu ulei
  • 2 linguri de cacao
  • un pumn de nuci
  • ciocolata alba (rasa mai mare)
  • Glazura:
  • o lingura de cacao
  • 5 linguri de zahar tos
  • o lingura de ulei
  • un pahar la lapte fierbinte
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Se face un blat de tort simplu, din cele 4 albususri batuse spuma tare, la care se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul, cacao, faina si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, si unsa pu foarte putin ulei.

Se pune pe deasupra un pumn de nuci si ciocolata alba rasa.

Se coace cca 15 min la foc tare, si cca 30 min la foc mic.

Se scoate din cuptor prajitura si se taie in forma dorita, in tava.

Se prepara glazura din ingredientele de mai sus, puse in aceasta ordine. Glazura trebuie sa fie moale, dar nu foarte curgatoare, asa incat laptele se va adauga numai atat cat trebuie, sa nu fie o compozitie tare.

Se toarna glazura peste prajitura deja taiata, repede, sa nu se raceasca. Se orneaza cu nuca de cocos, sau cu nuca macinata, sau cu ciocolata alba rasa. Desigur, se poate lasa doar glazura neagra de cacao, fara a se orna cu nimic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise