Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros ( ceun, oala cu fund de teflon) 3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa si se amesteca continuu. Cand se leaga ca o smantina se adauga 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao si se fierbe in continuare pana se dizolva totul, amestecand continuu.
Cand incepe sa faca bulbuci se ia de pe foc si se adauga 200 g margarina.
Aceasta compoziţie se bate cu mixerul pana cand se incorporeaza bine margarina si compoziţia devine usar spumoasa.
In aceasta compoziţie se adauga amestecand:
1 cana faina cernuta, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale, rom, zahar vanilat, 1 linguriţa praf de copt.
Aceasta compoziţie se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de aprox. o ora la temperatura de 175 grade C.
Se scoate din cuptor si se adauga o glazura formata din:
150 g ciocolata, 4 linguri apa se dizolva la foc f. mic. Se da deoparte si se incorporeaza 50 g margarina.
Pofta buna
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii