Ouale le batem cu zaharul pana devin o spuma. Peste punem lapte, uleiul si esenta de vanilie. Amestecam. Adagam prin cernere jumatate din cantitatea de faina si cacao. Amestecam usor pana se incorporeaza bine faina. Adaugam restul de faina si cacao.
Punem compozitia intr-o tava tapateta cu folie de copt de 26 cm.
Bagam la cuptorul preincalzit pt 20-30 min.
Lasam sa se raceasca in tava.
Intre timp ne ocupam de crema. Frisca o batem cu mixerul pana devina tare, o lasam la frigider pana terminam crema.
Intr-o cratita punem faina, amidonul, si zaharul si turnam treptat laptele pt a impiedica formarea cocoloaselor. Lasam sa fiarba la foc mediu pana se ingroasa. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si lg de unt. Lasam la racit.
Acum ne ocupam de blat. Taiem mijlocul blatului lasand o margine de 3 cm grosime. Decupam cu atentie cu ajutorul unui cutit. Blatul ramas de la scobire il dam prin robot sa se sfarame bine si il lasam momentan deoparte.
Inauntrul blatului punem bananele.
Cand crema s-a racit, o amestecam usor cu frisca si ciocolata rasa sau data si ea prin robot. O turnam toata peste banane si blat.
Peste crema presaram in mod generos blatul faramitat.
Il dam la frigider pt 6 ore sau cel mai bine pana a doua zi.
Va spun ca a iesit o bunatate, este o prajitura tare usoara si de facut si de mancat. :D
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii