Prajitura Musuroi cu banane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Musuroi cu banane

Ingrediente

  • Blat
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 1 lg praf de copt
  • 1 lg esenta de rom
  • 6 lg zahar
  • 125 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 3 lg cacao
  • Crema
  • 750 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 3 lg amidon din porumb
  • o esenta de vanilie
  • o lg unt
  • 3 lg zahar
  • 80 gr ciocolata
  • 200 ml frisca lichida/1 plic frisca praf Dc. Oetker
  • 4 banane

Mod de preparare

Ouale le batem cu zaharul pana devin o spuma. Peste punem lapte, uleiul si esenta de vanilie. Amestecam. Adagam prin cernere jumatate din cantitatea de faina si cacao. Amestecam usor pana se incorporeaza bine faina. Adaugam restul de faina si cacao.

Punem compozitia intr-o tava tapateta cu folie de copt de 26 cm.

Bagam la cuptorul preincalzit pt 20-30 min.

Lasam sa se raceasca in tava.

Intre timp ne ocupam de crema. Frisca o batem cu mixerul pana devina tare, o lasam la frigider pana terminam crema.

Intr-o cratita punem faina, amidonul, si zaharul si turnam treptat laptele pt a impiedica formarea cocoloaselor. Lasam sa fiarba la foc mediu pana se ingroasa. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si lg de unt. Lasam la racit.

Acum ne ocupam de blat. Taiem mijlocul blatului lasand o margine de 3 cm grosime. Decupam cu atentie cu ajutorul unui cutit. Blatul ramas de la scobire il dam prin robot sa se sfarame bine si il lasam momentan deoparte.

Inauntrul blatului punem bananele.

Cand crema s-a racit, o amestecam usor cu frisca si ciocolata rasa sau data si ea prin robot. O turnam toata peste banane si blat.

Peste crema presaram in mod generos blatul faramitat.

Il dam la frigider pt 6 ore sau cel mai bine pana a doua zi.

Va spun ca a iesit o bunatate, este o prajitura tare usoara si de facut si de mancat. :D

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise