- se separa intr-un vas albusurile, iar galbenusurile se pun in alt vas;
- se bat albusurile spuma, iar dupa ce s-au intarit se adauga treptat zaharul;
- se freaca galbenusurile cu uleiul, iar apoi se adauga treptat in compozitie;
- se incorporeaza faina treptat, iar la final se adauga esenta de rom;
- se unge o tava cu unt si se aseaza aluatul;
- se da la cuptor, preincalzit, cca 30 min;
- se lasa sa se raceasca;
- se taie cubulete sau orice alte forme doriti;
Siropul:
- se amesteca intr-o cratita untul cu laptele, zaharul , esenta de rom si cacaoa;
- se lasa pe foc, amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase;
- se lasa sa se raceasca;
Ornarea:
- Se aseaza intr-un castron siropul caldut, intr-un alt castron nuca de cocos;
- se ia fiecare bucata, se inmoaie bine in sirop, se tavaleste prin nuca de cocos, iar apoi se aseaza pe un castron;
Pofta buna!
Nota: Pentru ornat se poate folosi si nuca de cocos mozaic care se gaseste in magazinele Carrefour.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii