Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma.
Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar. Apoi se adauga peste albusuri si se bat impreuna. Acum se adauga praful de copt, faina si amestecam cu o lingura de jos in sus, pentru a ramane pufoasa.
Compozitia se imparte in 3 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, in cel de-al doilea: o parte din compozitia simpla, iar in cel de-al treilea am adaugat zeama de la dulceata de trandafiri insa, pentru ca ea capata o culoare inchisa, spre gri, de la dulceata, am adaugat si cateva picaturi de colorant alimentar rosu.
Intr-o tava rotunda, pe foaie de copt, se asaza mai intai partea cu cacao, apoi partea cu dulceata, iar apoi partea alba, simpla, combindand dupa imaginatie. Va puteti folosi de o lingurita sa creati forme si modele. Eu m-am inspirat din chipul lunii, incercand sa-i creez acele cratere :)
Se adauga din loc in loc bucatele mici de rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati, dar si coaja de portocala. Pe deasupra se presara fulgi de ciocolata alba si o lingura de nuca macinata.
Se da la cuptor, la foc potrivit, pana devine aurie, adica aproximativ 40 de minute.
Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.
Pofta Buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii