Prajitura Lidia cu ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Lidia cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 foi:
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 40g unt/margarina
  • 1,5 lingura miere
  • 2,5 linguri lapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 300g faina
  • Crema de ciocolata:
  • O jumatate cana zahar
  • Un pachet crema de ciocolata/budinca de ciocolata
  • O lingurita cafea/ness
  • 25g cacao
  • 250ml lapte
  • Esenta vanilie
  • Jumatate pachet unt
  • Glazura/sos de ciocolata:
  • 110g zahar tos
  • 50g ciocolata neagra
  • 12g pudra cacao

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 grade. Ingredientele pentru blat se fierb la bain marie, faina o adaugam la final. Amestecam bine pe foc, va fi destul de dificil pentru ca faina ingreuneaza lucrurile, dar va da rezultate. Se ia de pe foc, se framanta coca putin, se mai adauga faina daca e nevoie.Se imparte in 4, apoi intindem foile cu facaletul si punem pe rand, intr-o tava unsa cu putin ulei la inceput (nu mai este nevoie la celelalte foi, decat daca se lipeste). Eu am pus foile intr-o tava de 18x18. Va veti da seama in ce fel de tava sa puneti, dupa ce veti intinde foile.

Lasati nici 5 minute pentru ca se fac foarte repede, cand se rumenesc deasupra sunt gata! Lasati putin in tava, 2 minute, apoi intoarceti tava peste o farfurie si lasati sa cada blatul, eventual il desfaceti un pic pe margini cu varful unui cutit inainte.

Dupa ce blaturile sunt facute, le asezati undeva la caldura.

Pregatiti crema astfel:

Puneti toate ingredientele la bain marie si fierbeti, amestecand sa nu se lipeasca sau sa se afume crema. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic. Cat e inca calda, se adauga jumatate pachet de unt. Se amesteca foarte bine sa nu faca cocoloase. Se pune o foaie pe un platou, se unge cu crema, apoi se adauga inca una si tot asa. Ultima foaie nu o umplem cu ciocolata. Acoperim cu o folie de aluminiu si o punem intr-un loc ferit. O lasam 2 zile. Inainte de servire cu o ora, sau cand doriti, o glazurati astfel:

Puneti 150ml apa impreuna cu zaharul si ciocolata taiata, intr-o cratita de dimeniune medie, si dati-le in clocot amestecand constant. Puteti pune jumatate ciocolata neagra si jumatate cu lapte, depinde de preferinte. Luati cratita de pe foc.

Intr-un castronel, amestecati pudra de cacao cu 25ml apa, pana cand obtineti o pasta omogena. Turnati aceasta pasta in cratita, la foc mediu si dati-o din nou in clocot, batand cu telul constant si cu putere.

Fierbeti sosul neacoperit, la foc mic, 5 minute sau pana se ingroasa si adera la dosul unei linguri. Nu lasati sosul sa clocoteasca. Il lasati sa se raceasca putin apoi ungeti blatul de deasupra. O lasati cel putin o ora inainte sa o serviti. Este delicioasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise