Ingrediente
Blat:, , - 100 gr zahar, - 225 gr unt la temperatura camerei, - 280 gr faina, 1 cescuta apa, - putina sare, , Crema:, , - 6 oua mari (7 daca sunt mai mici), - coaja si zeama (300 ml) de la 6 lamai mici (sau 4 mari), - 140 gr faina, - 400 gr zahar, - putina sare
Dificultate: Redusa | Timp: 55 min
16 voturi
Mod de preparare
Se amesteca bine pana se obtine un aluat care apoi se intinde intr-o tava (nu foarte mare daca vreti ca prajitura sa fie mai inalta, a mea e cam mare dupa cum se vede in imagini) tapetata cu hartie de copt. Puteti intinde aluat si pe marginea tavei pentru ca crema sa nu intre sub aluat.
Se inteapa din loc in loc si se da la cuptorul incins la 180 gr pentru 20 minute. Se lasa la racit.
Lamaile se spala, se rade coaja si se storc de zeama. Folositi o strecuratoare pentru a strecura zeama.
Se bat zaharul cu ouale, se incorporeaza zeama de lamaie si coaja, se bate continuu si se incorporeaza progresiv faina, avand grija sa mixati bine. Daca aveti oua de tara asa cum am avut si eu, folositi-le, veti obtine o crema de un galben intens.
Cand blatul e gata se scoate din cuptor si se toarna deasupra crema.
Se da prajitura la cuptor inca 30-35 min, pana ce crema se rumeneste usor deasupra.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie in cuburi.
Priveste si gateste , 07 iunie 2014
Scuza-ma, abia astazi m-am uitat pe e-mail, se pune margarina sau unt, eu nu folosesc margarina la prajituri! :)
Priveste si gateste , 07 iunie 2014
Scuza-ma, abia astazi m-am uitat pe e-mail, se pune margarina sau unt, eu nu folosesc margarina la prajituri! :)
Eftene Constanta , 31 mai 2014
pai nu mi-araspuns, asa ca nu am facto
Eftene Mihaela , 31 mai 2014
spor la treaba ca venim si noi so savuram
Eftene Constanta , 31 mai 2014
poti raspunde astazi ca vreau sa-o fac astazi
Eftene Constanta , 31 mai 2014
se pote cu margarina unirea in loc de unt?