Untul se freaca bine cu zaharul, adougindu-se pe rind ouale, vanilia si faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si cernuta. Totul se pune intr-o tava de chec unsa si infainata sau captusita cu hirtie de copt si se introduce in cuprorul preincins la 180°C, pentru ca.50 min.
\"Proba cu scobitoarea!\"
Se scoate din cuptor si dupa ca 10 min, se rastoarna pe un gratar de bucatarie.
Intr-e timp cicolata se zdrobeste si impreuna cu untul de cocos se pune intr-o punga de nailon.
Pungii i-se face un nod si acesta se pune in apa calda pina la 40°C.
Din cind in cind apa se reincalzeste si cu mina se malaxeaza cicolata pina untul de cocos si ciocolata s-au topit si ametecat bine.
Prajitura se imbraca cu ciocolata topita si se presara cu fulgi de cocos.
Se pune la rece pina cind ciocolata s-a intarit.
Pe mijloc se taie in lungime o bucata din prajitura in asa fel incit , taietura sa formeze un sant in forma de “V”.
Frisca lichida se bate spuma cu zaharul si in final cu intaritorul de frisca si o parte din frisca se dreseaza in santul facut in prajitura.
Partea de prajitura taiata se pune inapoi si pe margini in stiunga si dreapta se dreseaza la fel cu frisca.
Se pna iarasi la rece si dupa ca 30 moin s epoate portiona si servii.
De preferat cu o portie de frisca proaspata sau chiar inghetata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii