Pasul I: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Dupa aceea punem 2 linguri de ulei si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si pesmetul. Le adaugam peste spuma amestecand usor. Apoi punem si nuca macinata si omogenizam. Coacem blatul la foc potrivit. Cand este copt il scoatem din tava si cat este inca fierbinte il ungem cu crema de ciocolata si il lasam sa se raceasca.
Pasul II: Amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si faina. Apoi adaugam laptele fierbinte. Punem la foc mic si amestecam pana cand se ingroase crema. O dam la racit. Apoi frecam untul bine pana devine spuma. Cand crema s-a racit, adaugam cate o lingura peste unt si amestecam. La final impartim crema in doua parti egale, una ramane alba iar cealalta va fi amestecata cu 2 linguri de cacao.
Pasul III: Peste blat punem crema alba. Apoi un strat de biscuiti. Peste biscuiti punem crema de cacao si o dam la rece. Batem frisca spuma si o intindem peste prajitura iar deasupra radem ciocolata cu alune.
Reteta o gasiti si pe blogul meu: reteta-de-acasa.blogspot.ro cu mai multe detalii si fotografii personale.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii