Prajitura Kinder Bueno

Blat : se bat albusurile spuma cu un praf de sare, cu zaharul si zaharul Bourbon.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Kinder Bueno

Ingrediente

  • Tava 18/25 cm
  • Blat :
  • 4 albuşuri
  • 25 g zahăr
  • 25 g făină
  • 20g pesmet
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 50 g nuci măcinate fin
  • un praf de sare
  • 1 plic de zahăr Bourbon
  • Crema:
  • 4 gălbenuşuri
  • 40g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 25 g făină
  • 20 g praf de budincă de vanilie
  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 1 lingură cacao
  • 1 plic zahăr Bourbon
  • În plus:
  • 1 pachet mic de biscuiţi Picnic
  • 200 + 100 g Nutella
  • cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade fără ventilaţie timp de 20 de minute. Se scoate la răcorit, apoi se unge cu 200 g de Nutella şi se dă la congelator.

Crema : se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul Bourbon până obţinem o cremă. Făina şi praful de budincă se dizolvă în laptele rece, apoi se adaugă peste crema de gălbenuşuri şi se amestecă bine. Se pune compoziţia la foc mic să se îngroaşe. Se răcoreşe, apoi se adaugă lingură cu lingură în untul moale mixat puţin. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao, iar cealaltă rămâne galbenă.

Asamblare : pe blatul uns cu Nutella se întinde crema galbenă, se pune deasupra un strat de biscuiţi, apoi crema cu cacao. Se dă din nou la congelator pentru 15 minute, după care, peste crema de cacao se mai întinde un strat subţire de 100 g de Nutella.

Se dă la rece până a doua zi.

Înainte de servire se pudrează cu cacao.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise