Pregatim foile:
Untul moale temperatura camerei il batem impreuna cu zaharul pana devine o crema spumoasa,adaugam albusurile,unul cate unul,si faina amestecata cu cacao;
Jumatate din compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa si tapetata cu hartie unt si faina;
Introducem in cuptorul incalzit in prealabil 180°C timp de 4 minute;
Foaia obtinuta o dam deoparte la racit,si continuam cu cea de-a doua foaie ;
Pregatim crema:
Eu am pregatit prima crema deoarece nu aveam lapte condensat;Am incalzit intr-un vas mierea,am adaugat gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,amestecam pana la topirea totala a acesteia;
Batem frisca si gelatina,pana devine o crema spumoasa,incorporam 50g ciocolata topita amestecand cu o paleta; Punem un strat de crema,pe prima foaie dupa care adaugam cea de-a doua foaie;
Deasupra am intins un strat subtire de crema si am ras ciocolata;
Reteta originala nu prevedea si crema deasupra dar asa am reusit sa repar greseala(am rupt foaia);
Se tine 2 ore in frigider ,in modul acesta foaia ''trage''dupa care se poate taia dreptunghiuri si se servesc;sunt delicioase!!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii