Prajitura Izaura

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura Izaura

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru blat
  • -8 oua
  • -6 linguri de faina
  • -2 linguri de cacao cernuta
  • -8 linguri de zahar
  • -4 linguri de nuca macinata
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema de unt
  • -4 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -200 g unt
  • -4 linguri de apa
  • Pentru crema de lamaie
  • -4 albusuri
  • -250 g zahar
  • -1 lamaie: coaja rasa+zeama
  • Pentru glazura
  • -150 g zahar
  • -3 linguri de cacao
  • -3 linguri de apa
  • -50 g unt

Mod de preparare

Blatul

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu mixerul pana bezeaua devine lucioasa.

Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, nuca macinata; dupa omogenizare se adauga faina, cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se coace intr-o tava dreptunghiulara la 160 de grade cca 35 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.

Se lasa blatul la racit si se taie in 2 jumatati de-a curmezisul.

Crema de unt

4 galbenusuri cu 250 de g de zahar si 4 linguri de apa se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga treptat la 200 de g de unt frecat spuma pana se omogenizeaza.

Se unge blatul cu crema.

Crema de lamaie

Cele 4 albusuri cu 250 g de zahar si sucul si coaja rasa de la o lamaie, se fierb pe baie de abur pana se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste crema de unt.

Glazura

Se fierb intr-un ibric 150 de g de zahar cu 3 linguri de cacao si 3 linguri de apa.

Cand s-a ingrosat se adauga 50 de g de unt si se toarna calda peste crema de lamaie.

Se portioneaza dupa dorinta.

Eu am facut unul din blaturi sub forma de tortulet si l-am decorat cu ciupercute de cocos , bomboane colorate si capsuni.

Unul din blaturi l-am portionat in patrate pe care le-am decorat cu bombonele colorate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise