1.Prima data preparam folile.Amestecam faina si untul,adaugam zaharul pudra,praful de copt,oul si smantana.Framantam aluatul bine pana se incorporeaza toate ingredientele si il impartim in doua.Intindem fiecare foaie cu sucitorul.
2.Punem prima foaie in tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste foaia din tava intindem un strat de gem de prune (este mai acrisor).
3.Pentru umplutura:separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu cu zaharul adaugat lingura cu lingura pana cand acesta nu se mai simte.Adaugam galbenusurile,nuca si vanilia si mestecam cu o lingura de jos in sus.Turnam acest amestec peste gem si acoperim cu ce-a de-a doua foaie.Perforam cu o furculita din loc in loc.Coacem circa 40 de minute,sau pana devine usor aramie la suprafata.
4.Dupa ce s-a copt prajitura, se lasa sa se raceasca in tava,apoi se taie,se intorc bucatile si se pudreaza cu zahar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii