- se pun la incalzit laptele si untul pana acesta se topeste si apoi, se lasa la racit
- se separa galbenusurile de albusuri
- galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin o crema albicioasa, apoi se adauga laptele cu untul topit, restul de lapte, plicurile de zahar vanilat si esenta
- se adauga faina mixand continuu ca sa nu se formeze cocoloase
- separat se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma densa, si apoi se adauga in restul compozitiei amestecand cu o lingura de jos in sus pentru a se pastra consistenta albusurilor
- se toarna in tava tapetata cu hartie de copt sau in vas yena
- se da in cuptorul preincalzit timp de 40 min la 180grade, apoi se da temperatura mai mica si se mai lasa 15-20min
- se serveste rece, simpla sau ornata cu fructe

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii