Untul se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit.
Se separa ouale, iar galbenusurile se pun intr-un castron si se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc .Se adauga apoi untul racit si se mixeaza din nou. Se adauga faina, mixand pana la omogenizarea completa.
Punem laptele caldut si amestecam din nou. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu lingura in compozitia de mai sus.
Compozitia se pune intr-o tava (35 x25 cm), tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la foc mic(150gC) pentru 1 ora (1 ora si zece minute in cazul meu), fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie si se pudreaza cu zahar .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii