Prajitura integrala cu visine

Reteta de prajitura integrala cu visine. Prajitura cu faina integrala si visine reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura integrala cu visine

Ingrediente

  • 300g visine fara sambure
  • 5 linguri amidon alimentar sau daca nu aveti puteti folosi tot faina(pentru a infaina visinile )
  • 5 oua
  • 1201g zahar brun
  • 5 linguri de ulei
  • 100g miez de nuca tocat
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 14 linguri de faina integrala

Mod de preparare

Reteta de prajitura integrala cu visine am invatat s-o prepar in Germania. Este foarte gustoasa si se pastreaza pufoasa mai multe zile.

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se lasa deoparte pe farfurie.

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga uleiul, zaharul vanilat si praful de sare. Mixam pana obtinem o compozitie cremoasa, aerata.

Praful de copt se pune in faina si se toarna peste amestecul de oua cu zahar, se amesteca bine sa se integreze toata faina.

Compozitia are consistenta unei creme mai groasa. Se pune trei sferturi din miezul de nuca tocat la cutit si se toarna compozitia in tava care a fost unsa cu ulei si infainata, pentru a nu se lipi. Dimensiunea tavii sa fie de 28,5x23x5 cm, deci o tava mai mica ca dimensiune.

Se aseaza visinile deasupra, apoi se presara restul de miez de nuca si se da la cuptor pentru 25 - 30 de minute la 180 grade, cuptor preincalzit.

Se taie dupa ce s-a racit complet.

Reteta de prajitura integrala cu visine este grozav de buna ,usor de preparat si v-o recomand din suflet. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise