Prajitura inghetata falsa. Un desert cremos, racoritor si usor de preparat

Prajitura inghetata falsa este un desert ingenios si delicios, care imita perfect textura si aspectul inghetatei, fara a fi nevoie de congelare. Aceasta prajitura este perfecta pentru zilele calde de vara sau pentru orice ocazie in care doresti sa impresionezi cu un desert racoritor si usor de preparat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura inghetata falsa. Un desert cremos, racoritor si usor de preparat

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 7 linguri de zahar
  • un pliculet de praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de prajitura inghetata falsa.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mai bat 5 minute sa se dizolve zaharul. Se adauga galbenusurile frecate putin, se adauga cite o lingura din faina amestecata cu cacao si praful de copt pina o terminam, amestecand mereu prin rasturnare ca sa nu se formeze cocoloase.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt sau unsa cu putin ulei si tapetata cu putina faina, se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit adica la 150 grade C, 30 de minute.

Crema: intr-o cratita punem 4 galbenusuri cu 150 g zahar praf se bat 4 - 5 minute sa se dizolve zaharul, se adauga 2 linguri de faina, 200 ml de lapte si 2 plicuri de zahar vanilat sau putina esenta de vanilie.

Se pune cratita pe aburi si se amesteca continu de preferinta cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca de fundul cratitei pana se ingroasa ca si o smantana foarte groasa. Se ia cratita de pe aburi si se lasa la racit.

Cand crema este rece complet, se adauga untul si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu mixerul.

Crema se intinde uniform peste blat, deasupra peste crema se pune frisca batuta. Se da la rece cateva ore inainte de servire.

Reteta de prajitura inghetata falsa se prepara usor si este delicioasa, asadar v-o recomand cu drag.

Mai puteti incerca si prajitura deliciu, prajitura cu nuci si crema caramel sau prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise