Preparam blatul prima data.Intr-un bol frecam bine margarina, adaugam galbenusurile si amestecam bine pina devine o spuma. Adaugam cacaoa( daca nu este destul de puternica , mai adaugam o lingurita)si omogenizam bine.Adaugam rand pe rind cate putin lapte, faina si zahar. Faina a fost amestecata cu praful de copt.
Blatul obtinut il rasturnam intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu putin unt si dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace, cam 35-40 de minute( facem proba cu scobitoarea).
Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca putin.
Pregatim umplutura. Amestecam branza cu galbenusurile, zaharul , zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele hidratate.Amestecam pina se omogenizeaza bine ingredientele.
Bezeaua o pregatim batand spuma albusurile cu in praf de sare si cu zeama de lamaie. Dupa ce albusurile au devenit tarim adaugam zaharul si mixam in continuare pina se intareste bezeaua.
Pe blatul cu cacao racit putin asezam in strat uniform branza si deasupra punem bezeaua careia ii facem cate un motz din loc in loc.
Dam tava din nou la cuptor pentru 5-10 minute pina se intareste putin bezeaua si prinde culoare.Nu lasati prea mult( cum am facut eu) ca se arde bezeaua.
Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca bine de tot, apoi cu un cutit inmuiat in apa rece, o portionam.
Sa aveti o pofta mare !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/prajitura-in-trei-culori-cu-branza.html
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii