1.Prajesti putin nucile in cuptor,iar cans s-au racit,le maruntesti cu un cutit.Mixezi margarina moale,la temperatura camerei,impreuna cu 200g zahar si ouale,pana se dizolva cristalele de zahar.Adaugi treptat esenta de rom,praful de copt si faina cernuta si omogenizezi.Vei obtine un aluat potrivit de tare,pe care il imparti in trei.Colorezi o parte din aluat folosind cacaua.
2.Tapetezi cu hartie de copt o tava mare,cu dimesiunile de aproximativ 30x40 cm.Pe planseta presarata cu faina,intinzi pe rand cele trei bucati de aluat,sub forma unor dreptunghiuri cu dimesiunile tavii.Asezi in tava jumatate din aluatul alb,il ungi cu jumatate de gem,acoperi cu aluatul maro pe care il ungi,de asemenea cu gem si suprapui aluatul alb ramas,pe care il ungi cu albus nebatut si presari zaharul ramas si nuca.
3.Introduci tava in cuptorul cald,la foc mijlociu si coci prajitura pentru circa 45 de minute.O tai in romburi,cand s-a racit complet.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii