Prajitura in doua culori

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura in doua culori

Ingrediente

  • 3 oua, 250 g zahar, 250 ml lapte, 150 ml ulei, 300 g faina, vanilie, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, nuca de cocos (facultativ)
  • Pentru glazura: 4 linguri zahar, 4 linguri apa, 2-3 linguri cacao, unt sau margarina cât o nuca (glazura nu este obligatorie e un deliciu chiar și fără dar... e simplu de făcut)

Mod de preparare

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul tot câte puțin apoi amestecul de faina + vanilie + praf de copt. (Se poate folosi și esența de vanilie). Se amesteca bine totul cu mixerul apoi se împarte în doua. In una se pune cacao și se amesteca iar cealalta puteți sa o lăsați asa sau dacă vreți se poate pune nuca de cocos. Într-o tava unsa și tapetata cu faina se pune o lingura din aluatul alb alta din cel negru și tot asa pana se termina aluatul, trebuie sa puneți repede. Se da la cuptor la 180° timp de 40 minute (eu pun la temperatura mai mica ca la 180° cuptorul meu arde prăjitura). Când este gata se face glazura... se amesteca toate ingredientele și se pune pe foc 2-3 minute amestecând (depinde cât de densa vreți sa fie) apoi cu o lingura se întinde peste prăjitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise