Prajitura Ilie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Ilie

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar praf
  • 1 lingura bicarbonat
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte rece
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 14 bucati roll de ciocolata
  • Glazura
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul: albususrile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si apoi se obtine o bezea lucioasa.Se adauga galbanusurile pe rand si se amesteca cu lingura de lemn. Faina se amesteca cu bicarbonatul, cacao. Se amesteca cu ouale. Compozitia se pune in tava si se da la foc potrivit aproximativ 25 minute.

Crema: galbenusurile se freaca cu faina si cu amidonul. Se adauga incet laptele rece. Se pune pe foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul se freaca cu zaharul si apoi se adauga treptat crema rece.

Glazura: se bat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe bain-marie pana se ingroasa.Se iau de pe abur si se bat in continuare pana se racesc.

Asamblare: pe blat se intinde crema. Se iau cele 14 roll-uri de ciocolata se se preseaza usor in crema. Se pune deasupra bezeaua. Se lasa la rece 1 h apoi se poate servi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise