Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.
In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat.
Framantam putin si va rezulta un aluat cu o consistenta mai tare...
Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care intindem aluatul pina ajunge la grosimea de 2-3 mm.
Taiem aluatul cu o forma rotunda pe care vom pube o lingurita cu gem si apoi indoin aluatul in doua.Nu il presam tare pe margini....
Punem prajiturelele pe o tava neunsa in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand se rumenesc deasupra.
Le pudram cu zahar praf dupa ce le-am scos din tava si s-au racit.
Pofta mare !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii