Drojdia o punem la dospit intr-o canita cu cele 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar.
Intr-un bol frecam bine untul (sau margarina sau untura) cu zaharul. Adaugam apoi smantana, ouale si drojdia dspita si amestecam. Incorporam treptat faina si cand capata consistenta o rasturnam pe plansa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina.
Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 30 minute.
Nuca macinata o amestecam cu zaharul.
Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale.
Intindem prima foaie pe masa tapetata cu faina. Presaram si deasupra aluatului faina pt. a nu se lipi de sucitor. Asezam prima foaie intr-o tava tapetata cu faina ( puteti pune si hartie de copt, dar nu e neaparat pt ca nu se lipeste) si taiem cu un cutit surplusul. Peste foaie intindem jumatate din borcanul de gem. Iar peste gem presaram jumatate din cantitatea de nuca cu zahar.
Intindem apoi a doua foaie o asezam peste nuca si procedam la fel: o ungem cu restul de gem si presaram restul de nuca.
Deasupra punem ultima foaie pe care o intapam din loc in loc cu furculita.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura, dupa care ungem prajitura cu glazura.
Ornam cu bombonele colorate.
Prajitura nu trebuie tinuta la frigider.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii