Prajitura galbena cu nuca

Prajitura galbena cu nuca. Se face o coca, dupa care se imparte in doua. Se intinde prima foaie in tava, peste ea punem un strat de gem de caise.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura galbena cu nuca

Ingrediente

  • Foile: 150 g untură, 100 g zahăr, 400 g făină, 3 linguri de lapte sau smântână, 1ou întreg, 1 praf de copt, facultativ 2 linguri de cacao.
  • Umplutura: 25 gr nuca macinata, 250 gr zahar, 1 plic de vanilie, 4 albusuri, gem de caise sau capsuni
  • Glazura: 4 galbenusuri, 200 gr zahar pudra, putina ciocolata razuita

Mod de preparare

Se face o cocă, după care se împarte în două. Se întinde prima foaie în tavă, peste ea punem un strat de gem de caise, peste care se pune umplutura făcută din nucă măcinată, zahăr, 1 plic de vanilie şi spuma de la 4 albuşuri. Se pune a doua foaie şi se dă la copt. Când este coaptă, peste prăjitura fierbinte se pune o glazură făcută din 4 gălbenuşuri frecate cu 200 g zahăr pudră, peste care radem ciocolată. Prăjitura fiind fierbinte, se usucă glazura. În loc de nucă putem pune cocos, dar neapărat în aluat trebuie pusă cacao pentru ca prăjitura să aibă un aspect foarte placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise