Prajitura Furnicuta este un desert de casa rafinat si delicios, perfect pentru orice ocazie. Preparata cu doua blaturi, cu nuca si mac, o crema fina de galbenusuri cu unt, aceasta prajitura impresioneaza prin textura sa delicata si gustul bogat. Ideala pentru mesele in familie sau ocaziile speciale, Prajitura Furnicuta imbina perfect aromele clasice pentru un rasfat dulce de neuitat.
Pentru foaia cu nuca mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Faina o amestecam cu nuca macinata si o adaugam peste spuma amestecand usor, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava dreptunghiulara (25*35 cm), tapetata cu hartie de copt. Nivelam iar apoi dam la cuptor, la 180 de grade C, cuptor preincalzit, pana cand se rumeneste usor deasupra (10-15 minute).
Scoatem foaia pe un gratar si o lasam sa se raceasca apoi indepartam uosr hartia de copt.
La fel procedam si cu foaia cu mac.
Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat apa rece si mixam dupa fiecare lingura.
Punem amestecul pe baie de abur si amestecam pana cand incepe sa se ingroase. Dam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Untul, la temperatura camerei il mixam pana devine spumos apoi adaugam cate o lingura din crema de oua si mixam pana se omogenizeaza. Impartim crema in trei parti.
Foile de napolitana le taiem la dimensiunea celor doua foi coapte.
Pe un platou asezam o foaie de napolitana peste care intindem o parte din crema. Asezam blatul cu mac peste care intindem inca o parte din crema apoi blatul de nuca si restul de crema. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana.
Punem un alt platou peste prajitura si dam la frigider pentru cateva ore.
Dupa ce a stat la frigider se taie foarte usor.
Incearca si reteta de prajitura cu nuci si crema caramel, prajitura fantezie sau prajitura de vis. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Judi • 19 Mai 2022, 11:17 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️