Prajitura frantuzeasca

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Prajitura frantuzeasca

Ingrediente

  • 2 foi de foietaj
  • Umplutura
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • 150 g razatura de migdale faramitate
  • 2 linguri amidon
  • un plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • Glazura
  • un ou
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura lapte

Mod de preparare

Umplutura:

Omogenizam ingredientele in ordinea prezentata, dam la frigider pentru o juatate de ora.

In tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt,intindem o foaie pe care o ungem cu oul batut pentru glazura pe toate laturile cam 2 cm latime.Asezam umplutura pe mijlocul foii, peste care cealalta foaie si apasam pe margini sa se prinda bine o foaie de cealalta (am uns marginile ca sa se lipeasca mai bine foile)Cu furculita apasam bine pe margini sa obtinem si o forma frumoasa de biscuite.

Cu un cutit bine ascutit, taiem in diagonala fasii numai foaia de deasupra in ambele directii astfel incat sa obtinem romburi, dar nu atingem prima foaie.

Ungem cu glazura de ou si dam la rece pentru cateva minute, apoi la cuptorul incins pana se rumeneste. Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise